15-07-2024

“Vajza ime ka 7 muaj që bashkëjeton. Feja myslimane e lejon”

Martesë apo bashkëjetesë? Kjo ka qenë dhe tema për të cilët është diskutuar këtë të hënë në emisionin “Mirëmëngjes Shqipëri”.

E ftuar për të folur lidhur me këtë temë e cila ngjall debat sa herë që diskutohet jo vetëm nëpër studio televizive por dhe tryeza, ka qenë islamologia Ikballe Berisha.

Ajo u shpreh se është pro bashkëjetesës, madje dhe feja myslimane sipas saj e lejon. Ndër të tjera, Berisha solli dhe një rast personal, ku vajza e saj prej 7 muajsh është duke bashkëjetuar.

“Vajza ime ka 7 muaj që bashkëjeton, dhe në mars pritet martesa. Sa i përket aspektit fetar kjo është shumë e pranueshme, mirëpo në bashkëjetesë ka më pak përgjegjësi sepse është një lloj marrëveshje. Këtu bazat ligjore, normat nuk vlejnë, këtu janë vetëm normal molare. Sepse njerëzit në bashkëjetesë janë të mirë”, tha ajo.

Asnjë koment

Comments are closed.