04-10-2023

VIDEO nga Pashtriku: Vend-arena e rënies së luftëtarëve të UÇK-së me 14 dhjetor 1998

Njëra ndër betejat e famshme të UÇK-së me forcat serbe është ajo e Pashtrikut, në të cilën ra heroikisht Komandant Mujë Krasniqi së bashku me 40 luftëtarë, në një pritë nga forcat serbe, me 14 dhjetor 1998, afër kufirit Kosovë-Shqipëri, shkruan “Gazeta e Prizrenit”.

Portali sjell “Gazeta e Prizrenit” një video të shkurtër nga vendi i luftimeve të zhvilluara “Te Likenet e Hasit” mbi fshatrat Kushnin e Lugishtë.

Aty shihen edhe gjurmë nga vendqëndrimi i forcave serbe, prej nga kishin qëlluar, në një betejë legjendare, duke përdorur armatim të ndryshëm si murtaja, minahedhës dhe automatikë.

Asnjë koment

Comments are closed.