24-07-2021

(Video) Prizren: Momenti kur gjenerali gjerman u jep vetëm 28 minuta ushtarëve serbë që të largohen nga Kosova

Më 12 qershor të vitit 1999, kur trupat e KFOR-it po përgatiteshin të hynin në Kosovë, pas arritjes së Rusëve në aeroportin e Prishtinës, kishte diskutime nëse KFOR-i do të hynte nga Shqipëria apo nga Maqedonia.Një moment kur gjenerali gjerman ishte takuar me disa ushtarë serbë, ai ju jep ultimatum të largohen për gjysmë ore nga Kosova.

“Duhet të shkoni për 30 minuta, dhe ora tani është 11”, thotë gjenerali Xhekson.

Pas një diskutimi prej disa minutash, ku serbët kundërshtojnë largimin, Xhekson kthehey dhe me bindje të plotë i thotë serbit: I keni vetëm edhe 28 minuta kohë.

Asnjë koment

Comments are closed.