WhatsApp, mbërrin opsioni i ri për grupet

Në çdo komunitet WhatsApp, përdoruesit do të gjejnë përshkrimin dhe listën e grupeve të veçanta që mund të zgjedhin të bashkohen. Administratorët do të jenë në gjendje të heqin anëtarët ose të fshijnë mesazhe dhe përmbajtje të papërshtatshme

Që komunitetet ishin një element me interes të madh për grupin Meta (kur quhej ende Facebook), u kuptua tashmë në shkurt 2018, kur shpalli investime deri në 10 milionë dollarë për të mbështetur menaxherët e grupeve. Më shumë se katër vjet më vonë, WhatsApp po përgatitet të mirëpresë funksionin e ri të Komunitetit.

Si do të funksionojë?

Në çdo “Komunitet”, përdoruesit do të mund të gjejnë përshkrimin e grupit të zgjeruar dhe listën e nëngrupeve të veçanta (por të lidhura me temën që bashkon atë pjesë të njerëzve) në të cilat ata mund të abonohen. Administratorët do të jenë në gjendje të zgjedhin se cilat grupe do të lidhen me komunitetin e tyre, madje duke krijuar të reja, thjesht duke zgjedhur ato ekzistuese ose duke i shkëputur ato. Më pas ata do të jenë në gjendje të veprojnë ndaj anëtarëve individualë që janë pjesë e asaj pjese të përdoruesve, duke i hequr ose fshirë përmbajtjen që konsiderohet e papërshtatshme.

Vetëm administratorët do të mund t’u dërgojnë mesazhe – të cilat do të quhen alarme – anëtarëve të komunitetit në tabelën e referencës, duke qenë në gjendje të zgjedhin të mos përfshijnë të gjitha grupet: qëllimi është të shmangni mesazhet e panevojshme dhe t’i bëni komunikimet e bisedave më të drejtpërdrejta dhe më të rrjedhshme, po flasim për mijëra njerëz.

Një risi tjetër ka të bëjë me përcjelljen e mesazheve: me Komunitetin, mesazhet e dërguara tashmë mund t’i dërgohen vetëm një grupi në të njëjtën kohë, në vend të pesë të lejuarve sot: “Ne jemi të bindur se kjo do të reduktojë ndjeshëm përhapjen e dezinformatave”, rikonfirmojnë nga Meta.

Nga ana e përdoruesve, është ende e mundur të zgjedhësh se kush mund t’i shtojë ata në një grup. Ata gjithashtu do të jenë në gjendje të raportojnë keqpërdorimin e komuniteteve (dhe t’i braktisin ato nëse mendojnë se nuk duan të kalojnë më kohë atje) dhe të bllokojnë llogaritë e padëshiruara.

Dalja nga një grup do të jetë e heshtur, pa u marrë njoftim nga anëtarët e tjerë, ndërsa një tjetër gjë interesante dhe për të mbrojtur përdoruesit është fakti se numrat e telefonit të pjesëmarrësve do të mbeten gjithmonë të fshehur dhe do të jenë të dukshëm vetëm për administratorët.