15-04-2024

1 Janari pa viza/ Kompanitë e fluturimeve dhe autobusëve tregojnë a do t’i shtrenjtojnë çmimet e biletave

Edhe më pak se tre javë kanë mbetur kur pritet që qytetarëve kosovar t’u mundësohet të lëvizin pa viza në vendet e Bashkimit Evropian.

E për shtimin e numrit të klientëve janë përgatitur edhe agjencitë e udhëtimeve.

Qytetarët kanë filluar interesimin për procedurat e udhëtimeve nga 1 janari i 2024-tës.

Kështu të paktën thonë nga kompanitë turistike në vend.

Kurtishaj: Ka interesim të shtuar të qytetarëve për të udhëtuar nga 1 Janari, nuk i rrisim çmimet

“Ka interesim të shtuar të qytetarëve sa i përket liberalizimit të vizave”.

Këtë për Front Online e tha kryetar i Shoqatës së Turizmit të Kosovës, Ruzhdi Kurtishaj.

Ai thotë se kompania e tij “Sharr Travel” është gati për plotësimin e kërkesave të qytetarëve.

“Jemi në fazën përgatitore për udhëtimet Zvicër-Kosovë për t’i përmbushur kërkesat e qytetarëve të cilat janë në rritje e sipër për çdo ditë”, thotë Kurtishaj.

Çmimet e biletave nuk do të rritën, thotë Kurtishaj.

Ai tha se nëse kompanitë e tjera veprojnë ndryshe, Sharr Travel do jetë afër qytetarëve me mos ndryshim të çmimeve tash e 5 vite.

Asnjë koment

Comments are closed.