09-08-2022

Kryesore

Prizren: Në hapje të panairit, kërkohet përkrahje për prodhuesit vendorë

Në hapjen solemne të panairit të prodhimeve vendore, të shtunën në Prizren është vlerësuar rëndësia e konsumit të tyre, për zhvillimin e vendit. Kryetari i Komunës së Prizrenit,  Mytaher Haskuka, […]

Haradinaj: Kampi gjerman do të jetë një “Bondsteel” për Prizrenin

Kryeministri Haradinaj e ka vlerësuar kampin ushtarak  gjerman të KFOR-it, një lloj sikur kampin amerikan  “Bondsteel”, sa i përket zhvillimit ekonomik të Prizrenit, për shkak së aty parashihet të hapen […]

Deputetët prizrenas: çështjet politike po shmangin problemet e qytetarëve

Prizrenasit nuk kanë treguar ndonjë interesim për takim me deputetet e Kuvendit të Kosovës, shumica nga Prizreni dhe rajoni. Pak sosh kanë marrë pjesë, në takimin e organizuar drejtpërdrejt me […]

Prizren: Nga një shkollë po shuhet çdo vit

Pothuajse nga një shkollë është shuar brenda dy vjetësh në Komunën e Prizrenit, për shkak të rënies së numrit të nxënësve. Krahasuar me vitin paraprak, gjatë vitit shkollor 2017/18 numri […]

Njëri nga 6 turqit është deportuar gabimisht

Në skandalin me dëbimin e gjashtë shtetasve turq, shteti i Kosovës përveçse ka shkelur ligjet e veta dhe të drejtat e njeriut të personave që ia dorëzoi Shërbimit Sekret Turk, […]

Haskuka: Për një teleferik më ndryshe në Kala

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, tha se është për ndërtimin e një  teleferiku në Kalanë e Prizrenit, por ndryshe nga ai që ka hartuar pushteti i kaluar, i […]

Prizreni: Kuvendi pritet ta orientojë shpenzimin e 2.2 milion eurove nga të hyrat vetanake

Kuvendi Komunal (KK) i Prizrenit, sot do të shqyrtojë propozim-vendimin për bartjen e mjeteve të pa shpenzuara nga të hyrat vetanake përgjatë viteve 2016-2017 për vitin në vijim, në shumë […]

Prizren: Rrënohet objekti pa leje ndërtimi në qendër të qytetit

Drejtoria e Inspektoriatit në Prizren ka njoftuar se ka ekzekutuar vendimin për rrënimin e përsëritshëm të një objekti në Qendrën Historike të Prizrenit. Objekti në fjalë ka pasur tejkalim të […]

Prizren: PDK kritikon për punësime të paligjshme kryetarin, Haskuka

Partia Demokratike e Kosovës (PDK) në Prizren, që tashmë është në opozitë,  derisa ka kritikuar për një varg shkeljesh kryetarin Mytaher Haskuka, përfshirë edhe siç është thënë punësimet e paligjshme […]

Prizren: Orientohet shpenzimi i mbi 2.2 milion eurove nga hyrat vetanake

Kuvendi Komunal (KK) i Prizrenit, të enjten do të shqyrtojë propozim-vendimin për bartjen e mjeteve të pa shpenzuara nga të hyrat vetanake përgjatë viteve 2016-2017 për vitin në vijim, në […]