04-12-2023

Kryesore

Prizren: 22 persona aplikojnë për një vend në shëndetësi

Një interesim të madh kanë shfaqur punëtorët shëndetësore të Prizrenit, pasi rreth 250 persona kanë konkurruar për 11 pozitat e shpallura në konkursin e fundit në shëndetësinë primare, nga ana […]

Vërshojnë mbeturinat në Liqenin e Vërmicës

Mbeturina të shumta kanë dalë në sipërfaqen e Liqenit të Vërmicës. Pothuajse e tërë sipërfaqja, e tij, duket kështu, deri në disa skaje edhe më keq, për shkak të “stacionimit” […]

Prizreni edhe këtë përvjetor pa shtatoren e Komandant “Drinit”

Përkundër që nderohet dhe ka një respekt të madh tek qytetarët e Prizrenit, edhe përvjetori i 18-të u shënua pa shtatoren e Komandat Drinit.   Drejtoria për Adminstratë në kuadër […]

Pasioni i Komandant Drinit

Të gjithë e kemi dashur, ndërsa tashmë vazhdojmë ta ruajmë kujtimin dhe respektin për të. Më 8 maj mbushen 18 vjet nga vrasja në rrethana misterioze e Ekrem Rexhës, i […]

Prizren: Si do të shkojë procesi i përzgjedhjes për 11 pozita në shëndetësi?

Shumë persona pritet të konkurrojnë për 11 pozitat e shpallura në konkursin për shëndetësi, nga ana komunës, për të cilin autoritetet lokale premtojnë transparencë dhe korrektësi, për të përzgjedhur më […]

Prizren: Shtimi i qenve endacakë përbën shqetësim  

Në Prizren numri i qenve endacakë është shtuar dukshëm kohëve të fundit.  Prania e tyre nëpër rrugë e lagje vazhdon t’i shqetësojë qytetarët e në veçanti fëmijët dhe të moshuarit, […]

Kush po kundërshton zgjedhjen e dekanit në Universitetin e Prizrenit?

Kur Universiteti Publik i Prizrenit, “Ukshin Hoti” shpalli konkurs për Dekan të Fakultetit të Filologjisë, profesori Shkelqim Millaku ishte shprehur i pakënaqur, pasi sipas tij, ishte shkelur statusi duke u […]

Ansambli “Mati” nga Burreli, fitues i festivalit “Hasi jehon 2018”

Me ndarjen e çmimeve për ruajtësit më fanatikë të folklorit burimor, mbrëmjen e së shtunës, në Gjonaj të Hasit, u mbyll edicioni i 29 i festivalit “Hasi jehon”. I nisur […]

Kur do të hapet rruga e bllokuar te transiti i ri në Prizren?

Pronari i shtëpisë, Faik Kryeziu, është i gatshëm që të kontaktoj me drejtuesit e komunës së Prizrenit, për zgjidhjen e problemit të rrugës së tranzitit. Me 20 Prill të vitit […]

Si u shënua Shën Gjergji në Prizren ?

Në mënyrë tradicionale edhe këtë vit në Prizren u shënua “Dita e Karabashit”, që kremtohet në prag të Shën Gjergjit. Krahasuar me vitet e mëparshme, sivjet vërehej se ka pasur […]