17-06-2024

KDI: Dënon gjuhën denigruese dhe sulmeve gjatë punimeve të KK-së në Prizren

Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) ka përcjellë me shqetësim punimet e seancës së Kuvendit të Komunës së Prizrenit. Në një kumtes, thuhet se punimet  e seancës së Kuvendit Komunale të Prizrenit të 31 korrikut nga diskutimet kanë degraduar në sulme verbale dhe fizike, në mes asambleistit të PDK-së, z. Bardh Avdaj dhe kryesuesit të Kuvendit, z.Artan Abrashi.

“Veprimet dhe përplasjet e anëtarëve të Kuvendit të Komunës në seancën e sotme bien ndesh me vlerat dhe normat demokratike në të cilat duhet të zhvillohen punimet e Kuvendit. Angazhimi i anëtarëve të kuvendit duhet të jetë në përfaqësimin e interesave, ngritjen e çështjeve dhe shqetësimeve të qytetarëve, andaj çdo tejkalimi i këtij parimi shkel mandatin dhe përgjegjësinë e këshilltarit si përfaqësues i qytetarëve”, thuhet në njoftim.

KDI u bën thirrje anëtarëve të Kuvendit Komunal të Prizrenit të përmbahen nga gjuha denigruese, sulmet verbale dhe fizike. Njëkohësisht kërkon nga Kryesuesi i Kuvendit të Komunës të vë në përdorim respektimin e plotë të Rregullores së punës dhe të ndërmarrë masa adekuate ndaj anëtarëve të këtij institucioni që përdorin gjuhë denigruese dhe sulme verbale dhe fizike  ndaj anëtarëve të kuvendit./GazetaePrizrenit.net/

 

Asnjë koment

Comments are closed.