19-09-2021

Masa kundër shkeljeve procedurale për zgjedhjen e drejtorëve në Prizren

Kryetari i Prizrenit, Mytaher Haskuka, ka bërë të ditur se do të aplikohen masa shtesë për procesin e përzgjedhjes së drejtorëve të shkollave në Prizren, krahas aplikimit të rregullores për përzgjedhjen e tyre. Sipas tij, kthimi i besimit në sistemin arsimor është i rëndësishëm dhe se hapi i parë në këtë plan është përzgjedhja e drejtë e drejtorëve.

Edhe pse kryetari Haskuka ka pretenduar se gjatë procesit të përzgjedhjes së drejtorëve sipas konkursit të prillit të këtij viti në raste ka pasur shkelje procedurale, megjithatë drejtori i Arsimit, Skënder Susuri, ka insistuar se nuk ka pasur asnjë shkelje, shkruan sot Koha Ditore.

Por Susuri ka pohuar se është pajtuar me kryetarin për aplikimin e masave shtesë me qëllim të shtimit të besimit të publikut në procesin e përzgjedhjes së drejtorëve të shkollave.

Kryetari Haskuka ka shpjeguar se me gjithë faktin që në muajt e fundit bashkë me drejtorin Susuri janë krijuar mekanizma të rinj që procesi i përzgjedhjes së drejtorëve të jetë i drejtë, objektiv dhe cilësor “procesi megjithatë ka rezultuar me shumë ankesa dhe mosbesim”

Asnjë koment

Comments are closed.