27-09-2021

Mediat kroate: Hebrenjtë e Amerikës krijuan shtetin e Kosovës

Media kroate kanë shkruar për pavarësinë e Kosovës, duke zbuluar një fakt interesant se si Kosova u pavarësua nga Serbia, dhe ndikimi i lobit hebre në Amerikë dhe roli i Xhafer Devës gjatë LDB.

“Ne nuk i harrojmë kurrë miqtë tanë dhe vlerësojmë ndjenjën e njerëzimit, të qytetërimit dhe kurajën që treguat ju gjatë kohës sonë më të zymtë. Ndaj dhe është kënaqësi e veçantë për mua, që sot të zgjerojmë marrëdhëniet në shumë fusha konkrete, të cilat mbulojnë një spektër shumë të gjerë. Gjithashtu do të firmosim disa marrëveshje për të përforcuar dhe pasqyruar miqësinë tonë dhe, me këtë frymë miqësie unë, Kryeministër Rama, Ju uroj mirëseardhjen në Jerusalem”, kishte thënë kryeministri izrealit Netanyahu në takim më Edi Ramën.

Ndikimi i hebrenjve në Amerikë

Një fakt është i sigurtë se hebrenjtë zotërojnë Amerikën. Pa shkuar në një analizë më të thellë, me siguri mund të pajtohemi se ata kanë jashtëzakonisht ndikim dhe janë një faktor shumë i rëndësishëm i përfshirë në formësimin e politikës së jashtme të Shteteve të Bashkuara. Lobi hebraik sigurisht ndihmoi për të realizuar projektin e Kosovës si republikë dhe kjo u konfirmua nga shqiptarët të cilët janë më të informuar për këtë temë. Kosova dhe Shqipëria u ndanë në zona midis gjermanëve dhe italianëve. Xhafer Deva ishte një bashkëpunëtor i nazistëve, dhe gjoja agjent i Abwehr (Shërbimi Sekret Ushtarak i Gjermanisë). Tani, pavarësisht nga statusi i tij i lartë, vetë Xhaferi nuk i dorëzonte hebrenjtë nazistëve.

Janë botuar libra të shumtë me një numër të madh dokumentesh dhe dëshmish për shpëtimin e hebrenjve në Shqipëri. Një nga më të rëndësishme janë “Rescue in Albania” Harvey Sarner dhe “Besa: Shqiptarët që shpëtuan hebrenjtë në Luftën e Dytë Botërore” nga Norman H. Gershman

Hebrenjtë i kanë falënderuar shqiptarët duke mos harruar kurrë atë çfarë bën për shpëtimin e tyre. /FMimages/GazetaePrizrenit.net/

Asnjë koment

Comments are closed.