13-08-2022

Prizren: Tregu i Shqipërisë, nga Kukësi në Kosovë për të shitur fruta

Ishte viti 1993/94 kur për herë të parë nga shqiptarët e Shqipërisë u hap tregu në jug të Prizrenit i njohur si “Tregu i Shqipërisë.

Por, në ditët e sotme në mesin e shumë këtyre tregtarëve asnjëri nuk është nga Shqipëria.E ata të cilët i gjen në rrugët e tregut thonë se kanë ardhur vetëm sa për të blerë gjërat që shiten, raporton Top Channel.

Fillimisht ky treg u shfrytëzua kryesisht nga kuksianët për shitjen e produkteve higjienike dhe të plastikës, më pas për shitjen e ullirit dhe vajit të tij.

Ndërsa pas viteve 2000, tregu mori modelin tjetër atë që e shohim ditëve të sotme, për shitjen e pemëve dhe perimeve.

 

Asnjë koment

Comments are closed.