20-05-2024

SBASHK-u thotë se mësimi s’do të zgjasë pas 21 qershorit

Më 21 qershor, pa asnjë ditë shtesë, do të përfundojë viti shkollor 2018-2019.

Kështu ka deklaruar Ymer Ymeri, nga Sindikata e Bashkuar e Arsimit, ndonëse Ministria e Arsimit ka obliguar drejtoritë komunale të zgjasin mësimin të paktën edhe për një javë, raporton KTV.

Por kjo, sipas Ymerit, nuk do të ndodhë meqë mësimdhënësit kanë arritur të përfundojnë komplet plan-programin mësimor për këtë vit.

Ai pret rezultate edhe më të mira në testimet e këtij viti, ani pse fëmijët i kanë humbur 3 javë mësim në kohën e grevës.

Në anën tjetër, drejtori i një shkolle fillore në Lipjan thotë se mësimi nuk do të përfundojë më 21 qershor, siç pretendon SBASHK-u, por një javë më pas.

Kjo pasi Drejtoria Komunale e Lipjanit do ta respektojë vendimin e Ministrisë së Arsimit për kompensimin e orëve, të paktën edhe për një javë.

Gjykata Themelore në Prishtinë e ka kthyer në favor të Ministrisë së Arsimit ankesën e SBASHK-ut për zëvendësim të orëve.

Në anën tjetër, SBASHK-u, gjatë gjithë kohës, ka deklaruar se mësimi mund të zëvendësohet për një javë më shumë dhe atë vetëm nëse bëhen ndryshime në koeficient për mësimdhënësit e klasave 1-5, të cilët, sipas zyrtarëve të SBASHK-ut, u renditën më së keqi në Ligjin e pagave.

Asnjë koment

Comments are closed.