17-04-2024

Shtatori fillon me greva

Zvarritja e Projektligjit për Paga pritet t’i zgjojë në këmbë sërish sindikatat në Kosovë. Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) alarmon për grevë në shtator nëse projektligji për statusin e punëtorëve të arsimit shqip të viteve të ’90-ta nuk përshpejtohet për lexim të dytë në Kuvend dhe Ligji për Paga shkon në Qeveri me ndryshimet aktuale, të cilat ata po i cilësojnë diskriminuese.

Shtatori pritet të nisë me protesta nëse projektligji për statusin e punëtorëve të arsimit shqip të viteve të ’90-ta nuk përshpejtohet për lexim të dytë në Kuvend dhe Ligji për Paga shkon në Qeveri me ndryshimet aktuale, të cilat ata po i cilësojnë diskriminuese, shkruan Gazeta “Zëri”.

Kjo pasi Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) në çdo kohë mund të paralajmërojë grevë nëse kërkesat e tyre nuk merren parasysh nga institucionet kompetente. Kështu ka deklaruar kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj.

“I kemi dy çështje, dy sfida që mund ta dërgojnë sistemin arsimor në grevë. E para dhe më e madhja është çështja e fatit të projektligjit për statutin e punëtorëve të arsimit shqip të viteve të ’90-ta. Pas leximit të parë dhe votimit në lexim të parë po konsiderojmë që po zhargitet çështja e shkuarjes në leximin e dytë dhe votimin përfundimtar. Dhe çështja tjetër është ajo e Ligjit për Paga”, ka thënë Jasharaj. /Zëri

Asnjë koment

Comments are closed.