04-08-2020

S’ka dasma nga 1 korriku, mbeten të ndaluar tubimet me më shumë se 50 persona

Qeveria e Republikës ka marrë vendime të reja për masat ndaj covid-19. Kjo pas rritjes së numrit të rasteve gjatë ditëve të fundit.

Në mbledhjen e sotme të qeverisë është kërkuar që mosrespektimi i masave të ndëshkohet.

 • Ministri Zemaj po ashtu ka njoftuar se do të ndalohen tubime

  Në mbledhjen e Qeverisë nuk është përmendur fare çështja e dasmave mirëpo është potencuar se ndalohen tubimet me më shumë se 50 persona.

  Kujtojmë se javët e kaluar ka pasur edhe protesta, e madje është kërkuar që dasmat të lejohen nga 1 korriku.

  Disa nga rekomandimet tjera që kanë dalë nga mbledhja e Qeverisë janë si më poshtë:

  Inspektoriatet sanitare dhe komunale të marrin masa në rast të mos rekomandimeve të IKSHPK-së

  Bartja e maskave të jetë obligative

  Punonjësit dhe palët të mbajnë maska

  Kontroll rigoroz të bartjes së masave në hyrje të secilit institucion

  Ndalim i vizitave të familjarëve te personat

  Veprimtaritë tregtare dhe gastronomia janë të obliguar të bartin maska

  Ceremonitë mortore të bëhen vetëm me rrethin e ngushtë familjare

  Komunat të aktivizojnë shtabet lokale

  Zbatimi i masave shtesë të mbrojtjes për shtëpinë e pleqve.

  Asnjë koment

  Comments are closed.