25-06-2024

Vaksinimi kundër gripit fillon nga java e ardhshme në Kosovë

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka njoftuar se prej javës së ardhshme do të fillojë vaksinimi kundër gripit.

“Vaksinimi është mënyra më e thjeshtë dhe më efektive për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve serioze infektive. Po ashtu, pjesë e rëndësishme e përpjekjeve për të zbutur dhe ndaluar epidemitë dhe pandemitë e ndryshme. Nga java që vjen, në Kosovë fillon vaksinimi kundër Gripit.”

Në njoftim thuhet se fillimisht duhet të vaksinohen oersonat e moshës mbi 65 vjeç, personat me sëmundje kronike, gratë shtatzëna dhe fëmijët mbi 6 muaj me imunitet të dobësuar.

“Tre vaksina të tjera: kundër Human Papilloma Virusit; Vaksina kundër Pneumokokut dhe Vaksina kundër Rotavirusit janë pjesë e Kalendarit të rregullt të vaksinimit (2023/2024) në Kosovë.”

Asnjë koment

Comments are closed.