25-06-2024

Video historike: Nisja nga Cahani e grupit të madh të ushtarëve të UÇK-së për në Kosovë, dhjetor 1998

13 dhjetorin e dimrit të acartë të vitit 1998, Mujë Krasniqi bashkë më në një numër të madh, prej  143 ushtarësh kishte ndarë mendjen për ta çarë kufirin dhe për t`u futur në Kosovë, transmeton Gazeta e Prizrenit.

Rrugën për të kaluar nëpër bjeshkët e larta prej 1.700 metrash të Pashtrikut, nëpër dëborën, që vende-vende arrinte deri në 2 metra, pamëdyshje e kishin marrë çlirimtarët, duke sfiduar vështirësitë.

Në mëngjesin e acartë të dimrit në Pashtrik, në relacionin “Lkenet e Hasit” me të rënë agu i parë mëngjesor, forcat serbe, të cilat paraprakisht kishin zënë pritë, godasin mu në mes të kolonës, me qëllim të krijimit të hutisë.

Video: Nisja nga fshati Cahan i Hasit të Shqipërisë:

Asnjë koment

Comments are closed.