20-10-2020

Agjencia e Akreditimit “sakaton” Universitetet Publike. Cilat janë programet e akredituara në UPZ (Dokument)

Agjencia e Akreditimit në vendimin që ka marrë për akreditimin e Universiteteve Publike, ka bërë që të mbyllen shumë drejtime.

Sipas këtij vendimi, janë mbyllur hiq më pak se 47 drejtime, raporton Gazeta Blic.

Universitetet që kanë pësuar më së shumti është ai i Pejës “Haxhi Zeka” dhe ai i Gjakovës “Fehmi Agani”, të cilëve u është akredituar vetëm një program.

Sipas vendimit të Agjencisë së Akreditimit, shumë drejtime i janë marrë edhe Universitetit të Ferizaj, dhe atij të Gjilanit.

Pos këtyre universiteteve, edhe UP-së, i janë suspendu shumë drejtime. Një prej drejtimeve kryesore që i është mbyllur është edhe Gazetaria.

Gazeta Blic ja u sjell programet valide në universitetet publike në vend:

KËTU GJENI LISTËN E PROGRAMEVE TË AKREDITUARA

KËTU GJENI NJOFTIMIN E PLOTË TË AGJENCISË SË AKREDITIMIT

 

Asnjë koment

Comments are closed.