12-07-2024

Çka tregoi në praktikë proklamata “Menaxher me diplomë nga Obama” në Prizren? – 1

Portali “Gazeta e Prizrenit” është munduar t’i zbërthejë karakteristikat trivjeçare në pushtet, të proklamatës parazgjedhore  “Menaxher me diplomë nga Obama”?

1.  Ta punësosh djalin
2.  Ta punësosh renë
3.  Të jesh mosmirënjohës  i madh
4.  Të deklarohesh për parime të forta, por “punët qysh t’ vijnë”

5. Të lejosh të të manipulojnë në moshën e pensionit
6.  T’i pranosh për anëtar kabineti ata që dikur i shihje si të mjerë
7.  Të lejosh komprometimin e konkurseve në arsim e shëndetësi
8.  Ta shkelësh premtimin për departizim të arsimit dhe ta bësh lëmsh atë
9. Të mos e mbash premtimin për pagesën e shujtës së arsimtarëve, duke lejuar sorollatjen e tyre nëpër gjykata
10. Të dështosh në planifikim  buxheti, të mbetet suficit sikur paraardhësit
11.  T’i shkelësh parimet e propaganduara me njëfarë diplome të cilën s’mund ta arsyetosh
12. Të lejosh ndryshim të Hartave Zonale, për ndërtime të larta kur të jesh në pushtet
13. Të lejosh Leje ndërtimore me shumicë, në stilin “aksham pazari”
14. Të lejosh ndërtime të banesave afaristo-banesore pa respektim të kritereve
15. Të reklamohesh nëpër foto me drejtor, të cilët dikur i konsideroje të padinjitetshëm
16. Të qëndrosh me duar n’ xhepa me delegacione

17.  Të mos e mbash premtimin për të lejuar zyrtarë me aktakuzë
18. Të zhvlerësosh postin e Kryetarit në minimum.
19. Ta përqendrosh investimin kryesisht në qendër të qytetit, përreth shtëpisë tënde, vetëm për “qallëm” tek të turistët

20. Të të pëlqejë të dukesh si burrë, por të përkdhelesh si dashnore

Vazhdon nesër  pjesa 2 …  

Lexo edhe:

Shaqir Totaj – kryetari i Prizrenit që punësoi më së shumti familjarë

 

Asnjë koment

Comments are closed.