Deklarata e hoxhës nga Prizreni për homoseksualët që po shpërndahet me të madhe në rrjetet sociale

Dihet qartë se asnjëra nga fetë në botë nuk e përkrah orientimin homoseksual. E ashpër me këtë kategori është feja islame, e për këtë tregon edhe një hoxhë i cili para disa vite ka folur për këtë dukuri.

Sipas hoxhës, Irfan Salihu, populli shqiptar nuk ka pasur asnjëherë homoseksual dhe as politikanë të cilët kanë përkrahur daljen në shesh të komunitetit LGBT, transmeton Magazina.al.

Sipas tij, homoseksualizmi është sëmundje dhe nuk mund ta tolerojë një sëmundje të tillë që njerëzit e të njëjtës gjini të martohen dhe të mbyllet lloji njerëzor.

Për më shumë ndiqni deklaratën e imamit e dhënë para disa vite, e cila po shpërndahet sot pasi në Prishtinë u mbajt parada e dytë e komunitetit LGBT.