15-07-2024

“Këtu i padituri i di të gjitha dhe i pazoti është i zoti për të gjitha” – F. Noli

Anarkia morale: Këtu qeni nuk e njeh të zonë, këtu karakteret dobësohen, qullosen dhe ndërrojnë formë e ngjyrë nga dita në ditë si në kaleidoskop.

Këtu ambiciet janë pa fre e pa kufi, këtu i padituri i di të gjitha dhe i pazoti është i zoti për të gjitha. ( Pjesë nga fjalimi i Fan S. Nolit në Parlamentin shqiptar më 1924 ).

Asnjë koment

Comments are closed.