18-04-2024

KFOR-i italian vazhdon trajnimet përballimin e “trazirave të turmës”

Përmes një postimi në rrjetin social Facebook, bëhet e ditur se ushtarët italianë në Kosovë, të caktuar në Forcën Rezervë Operacionale të misionit KFOR, kryejnë rregullisht aktivitete stërvitore për kontrollin e trazirave të turmës për të ruajtur gatishmërinë e lartë operacionale.

KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme. KFOR është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), respektivisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë”, thuhet mes tjerash në njoftim./ GS

Asnjë koment

Comments are closed.