02-07-2022

Konfiskohen armë, policia zbulon gjueti të kundërligjshme në Duhël e Kabash të Hasit

Policia në rajonin e Prizrenit, në dy raste ka sekuestruar armë në pronësi ilegale dhe në përdorim të gjuetisë së jashtëligjshme, shkruan “Gazeta e Prizrenit”.

Në rastin e parë në Suharekë pas një informacioni të marrë se në fshatin Duhël janë dëgjuar të shtëna nga një automjet me targa vendore, Policia menjëherë duke reaguar ka arritur të ndalojë automjetin e dyshimtë të tipit Audi me targa vendore dhe në këtë rast gjatë kontrollimit të personit  A. K. i lindur në vitin 1981,  në automjet ka gjetur një armë pistoletë e cila është sekuestruar.

Ndërsa në rastin e dytë pas pranimit të një informacioni se në fshatin Kabash-Has është duke u ushtruar veprimtari e kundërligjshme e gjuetisë së kafshëve të egra, Policia ka reaguar menjëherë dhe pikërisht në këtë vend ka ndaluar automjetin e dyshimtë Mitsubishi me targa vendore dhe gjatë kontrollimit ka hasur në katër armë ilegale të tipit pushkë gjuetie.

Të dyshimit L. K. i lindur në vitin 1986, L. Q. i lindur në vitin 1985, K. D. i lindur në vitin 1983 dhe L. Q. i lindur në vitin 1988  janë proceduar para organit hetues dhe ngarkohen me veprën penale ‘mbajtje në pronësi, kontroll dhe posedim të paautorizuar të armëve’ dhe ‘gjueti e kundërligjshme’, pasi gjatë kontrollimit në veturë është gjetur edhe një kafshë derr i egër i vrarë nga ky aktivitet i jashtëligjshëm.

Policia njoftoi se pas trajtimit të këtyre rasteve dhe njoftimit të prokurorit kujdestar, hetimet janë duke vazhduar në procedurë të rregullt./GazetaePrizrenit.net/

 

Asnjë koment

Comments are closed.