23-01-2021

Krushjanët protestojnë, sot kundër përgjysmimit të dënimit të Darko Tasiqit

Gjykata e Apelit ia ka përgjysmuar dënimin prej 22 vjetësh që kishte marrë Gjykata Themelore në Prizren në 11 vjet kriminelit të luftës në Kosovë, Darko Tasiq.

Të irrituar nga ky vendim krushjanët, familjarë të viktimave të Tasiq, janë nisur drejt Prishtinës për të protestuar kundër këtij vendimi.

Lexo Edhe:

Gjykata e Apelit përgjysmon dënimin ndaj serbit Tasiç, për krime lufte në Krushe

 Ata janë tubuar në Krushë dhe nga aty u nisën për në kryeqytet.

Sipas pikës 1 të aktakuzës, Tasiq në Krushë të Vogël mori pjesë në konfiskim të pasurisë, plaçkitje, shkatërrim të paligjshëm dhe të qëllimshëm të pasurisë (djegien e shtëpive) që nuk justifikohej me nevojat ushtarake.

Ndërsa sipas pikës 2 të aktakuzës, ai akuzohej edhe me veprime të tjera si pjesëmarrje në përdhosjen e trupave të pajetë të personave të paidentifikuar, duke i djegur ato dhe duke i hedhur në lumin Drin.

Edhe kur u dënua me 22 vjet, krushjanët para Gjykatës në Prizren protestuan ashpër duke thënë se po iu bëhet padrejtësi për herë të dytë familjarëve të tyre të vdekur.

Protesta do të nis në orën 11:00.

Ata kanë protestuar edhe ditën e shpalljes së gjykimit nga Gjykata në Prizren, transmeton Gazeta e Prizrenit.

P. S Foto nga protesta në Prizren.

 

 

Asnjë koment

Comments are closed.