02-07-2022

MASHT-i nuk e procedon projektligjin që kundërshtohet nga Lista Serbe

Projektligji për arsimin e lartë, i cili ka më shumë se një vit që është tërhequr nga Kuvendi me arsyetimin se duhen bërë disa plotësime, vazhdon të qëndrojë në Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) duke mos u proceduar në Qeveri, shkruan sot Koha Ditore.

I njëjti projektligj ishte tërhequr nga seanca e Kuvendit edhe në vitin 2016, atëkohë me arsyetimin se duhen disa konsultime rreth tij. Por, e vërteta është se projektligji ka dështuar të procedohet për shkak të mosmarrëveshjeve me Listën Serbe.

Zyrtarët e tashëm të MASHT-it nuk kanë treguar se kur do të procedohet në Kuvend ky projektligj. Arben Dërmaku, këshilltari i ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, ka bërë të ditur se projektligji fillimisht pritet të dalë në dëgjim publik e më pas të procedohet në Qeveri.

Asnjë koment

Comments are closed.