27-11-2022

Prizren: Ministri Bytyqi vlerëson projektin e Shkollës Profesionale për Mekatronikë

Në Prizren u prezantua projekti i ri “Shkolla e Lartë Profesionale “Loyola” projekt ky që domen ka fushën mekatronike dhe i cili parashihet të jetë pjesë e Parkut Inovativ Trajnues.

Bytyqi thotë se shkollat e tilla janë vlerë e shtuar për sistemin arsimor në vend. Sipas tij, kjo risi do tu mundësojë fëmijëve që të fitojnë shkathtësitë dhe kompetencat e duhura dhe në këtë mënyrë të bëhen të zotët e tregut të punës dhe ta zhvillojnë vendin.

Shkrimi i plotë i Bytyqit në Facebook:

Kisha kënaqësinë të jem sot prezent në shkollën “Loyola” në Prizren, ku u prezantua projekti i ri “Shkolla e Lartë Profesionale “Loyola”, projekt ky që domen ka fushën mekatronike dhe i cili parashihet të jetë pjesë e Parkut Inovativ Trajnues në Prizren.

Në këtë ngjarje me rëndësi për arsimin, ishim bashkë me kryeministrin e Kosovës, z. Ramush Haradinaj, ambasadorin gjerman në Kosovë, z. Christian Heldt, ambasadorin austriak, z. Gernot Pfandler, ministrin e Financave, z. Bedri Hamza, kryetarin e Komunës së Prizrenit, z. Mytaher Haskuka, ish-presidenten e Republikës së Kosovës, znj. Atifete Jahjaga, drejtorin e Doganës, z. Bahri Berisha, si dhe përfaqësues tjerë institucionalë dhe të odave ekonomike.

Gjatë prezantimit të projektit për shkollën e re, u paraqitën udhëzimet se si kjo shkollë mekatronike mund të funksionojë duke iu përshtatur tregut të punës përmes lidhjes me kompanitë.

Shkollat e tilla janë një vlerë e shtuar në sistemin tonë arsimor dhe një mundësi më shumë që fëmijët tanë të fitojnë shkathtësitë dhe kompetencat e duhura dhe në këtë mënyrë të bëhen të zotët e tregut të punës dhe ta zhvillojnë vendin./express

Asnjë koment

Comments are closed.