17-06-2024

Prokuroria në Prizren konfirmon pranimin e kallëzimit penal ndaj Gjergj Dedajt

Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prizren, Admir Shala ka konfirmuar për KALLXO.com se kanë pranuar një kallëzim penal ndaj Gjergj Dedajt të bërë nga Ertan Simitçi, pjesëtar i komunitetit turk në Prizren.

Ertan Simitçi, me kallëzimin penal ndaj Gjergj Dedaj, kërkon nga Prokuroria e Shtetit që menjëherë të nisin procedurat ligjore për gjuhën e përdorur të Dedajt në Facebook.

Në kallëzim penal thuhet se gjuha e Gjergj Dedaj nxitë urrejtje, është përçarëse ose mos durimit kombëtar, racor, fetar e etnik.

Simitçi pretendon se gjuha e Dedajt ka kaluar liritë e shprehjes së mendimit të lirë dhe është shkelur e drejta e një kombësie.

Asnjë koment

Comments are closed.