15-07-2024

Shikoni qiellin sonte, një pamje e tillë nuk do të përsëritet për 107 vjet

Një pamje e rrallë do të shihet në qiell sonte. Domethënë, Jupiteri do të jetë më afër Tokës në 59 vitet e fundit. Kjo nuk do të ndodhë më për 107 vitet e ardhshme.

Kjo ngjarje ka interesuar edhe shumë persona në rrjetet sociale.

“Duhet të jeni jashtë të hënën mbrëma. Sillni partnerin tuaj, miqtë ose dilni vetëm, por më mirë të jeni jashtë”, u tha tiktokerja Astro Alexandra ndjekësve të saj në videon, e cila deri më tani është shikuar mbi 24 milionë herë.

“Jupiteri do të jetë më afër Tokës në 59 vitet e fundit dhe nuk do të jetë kaq afër për 107 vitet e ardhshme”, shpjegoi ajo.

“Jupiteri do të jetë objekti më i ndritshëm në qiell”

Ajo shtoi gjithashtu se Jupiteri është në kundërshtim me Diellin, gjë që është e rrallë. “Kjo do të thotë se Jupiteri dhe Dielli janë në anët e kundërta të Tokës, duke e bërë atë më të ndritshme dhe më të madhe. Kundërshtimi dhe distanca më e afërt që ndodh në të njëjtën kohë është tepër e rrallë”, shtoi ajo.

“Jupiteri do të jetë objekti më i ndritshëm në qiell. Ju do të jeni në gjendje ta shihni atë gjatë gjithë natës, dhe distanca e tij do të jetë 590 milionë kilometra, që është jashtëzakonisht afër kur merrni parasysh distancën e tij më të largët, e cila është 965 milionë kilometra”, tha ajo.

Dylbi do të mjaftojnë

Jupiteri do të jetë i dukshëm edhe me dylbi, nuk do t’ju duhet teleskop.

Në një postim në profilin e saj në Facebook, astrologja sllovene Ema Kurent ka shkruar se kjo ngjarje do të shihet më 26 shtator në orën 21:35 me kohën tonë.  /GS

Asnjë koment

Comments are closed.