13-05-2021

Studentët kërkojnë shkarkimin e Frashër Demajt: Na ofendoi nënat dhe gjyshet tona

Studentët kanë organizuar një aksion simbolik para Akademisë së Shkencave dhe Arteve.

Këtë pankartë në Akademinë e Shkencave dhe  Arteve të Kosovës po ia dedikojnë Frashër Demajt.

Lexo Edhe:

Reagon ndaj Komunës,këngëtari Menan Kiseri: Marre ju qoftë për festivalin  “Zambaku i Prizrenit”

E përmes saj disa studentë të Universitetit të Prishtinës organizuan një aksion simbolik kundër historianit.

Ata po kërkojnë shkarkimin e Demajt dhe sabotimin e librave të tij.

Madje ata thanë që do të vazhdojnë ta kundërshtojnë Demajn, i cili sipas tyre shtrembëroi historinë.

Madje studentët kritika kishin edhe për Akademinë e Shkencave.

Sipas tyre ku institucion është i ndikuar politikisht.

Gjatë aksionit të tyre, studentëtu penguan nga Policia e Kosovës.

Ditëve të fundit ka pasur reagime sa i përket projektit të historisë së përbashkët, ku është raportuar se historia e Kosovës nuk është pasqyruar siç duhet./T7

Asnjë koment

Comments are closed.