23-09-2020

22 vjet nga beteja e parë e UÇK-së në komunën e Prizrenit

Sot, mbushen 22 vjet nga beteja e parë në mes të ushtarëve të UÇK-së dhe forcave serbe në komunën e Prizrenit, të zhvilluar më 16 Korrik 1998.

Atëkohë, forcat e mëdha serbe patën ndërmarrë një ofensivë kundër pozicioneve të UÇK-së në rajonin Vrrinit, të shpallur zonë e lirë e UÇK-së, por pas luftimeve të ashpra ishin zmbrapsur me humbje.

“GazetaePrizrenit.net” dy vjet më parë ka botuar një shkrim për këtë ngjarje, të cilën mund ta lexoni në këtë link:

20 vjet nga beteja e parë e UÇK-së në komunën e Prizrenit

Asnjë koment

Comments are closed.