14-04-2024

26-vjet nga Epopeja e Dukagjinit

Këtë të diel bëhen 26-vjet nga zhvillimi i betejës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Gllogjan, që ndryshe njihet “Epopeja e Dukagjinit” e zhvilluar me 24 mars 1998.

Në Gllogjan është zhvilluar beteja frontale mes UÇK-së dhe forcave serbe, të cilat e kishin rrethuar Gllogjanin.

Caku besoje të ishte shtëpia e familjes Haradinaj.

Në këtë ditë ranë dëshmorë Him Haradinaj, Gazmend e Agron Mehmetaj.

Për shënimin e kësaj dite do të ketë disa aktivitete.

Aktivitetet e shënimit të “Epopesë së Dukagjinit” janë organizuar nga Komuna e Deçanit, të cilat janë si më poshtë:

 

Asnjë koment

Comments are closed.