24-05-2024

A e ka anuluar OSHP-ja vendimin e Haskukës për anulimin e teleferikut në Kala?

Organi Shqyrtues i Prokurimit (OSHP) ka aprovuar si të bazuar ankesën e operatorëve ekonomik, lidhur me projektin për teleferikun në kalanë e Prizrenit. Pas këtij njoftimi, përfaqësues nga opozita kanë vlerësuar se vendimi i parë i ndërmarrë nga kryetari Mytaher Haskuka përbën shkelje të ligjit, transmeton “Gazeta e Prizrenit.net”.

 

Shefi i grupit të anëtarëve AAK-së në Kuvendin Komunal, Ilir Baldedaj, teksa ka interpretuar vendimin, ka thënë se OSHP ka marrë vendim kundër vendimit të anulimit të kryetarit, duke e quajtur atë veprim të paligjshëm.

 

“E vetmja punë që deri tash e ka bërë kryetari Haskuka është anulimi i projektit të teleferikut për në Kalanë e Prizrenit, por vendimi i tij i  parë i ndërmarrë përbën shkelje të ligjit”, ka shkruar ai në faqen e tij të “facebokut”.

 

Komuna e Prizren, më parë e ka shpallur fituesin në tenderin për teleferikun, por pastaj firmat e pakënaqura kanë bërë ankesë në Prokurorim, e më pas çështja ka kaluar në instancë më të lartë, në OSHP.

 

Në vendimin e OSHP-së, thuhet: “anulohet njoftimi për anulimin e aktivitetit të prokurimit me titull “Ndërtimi i teleferikut për qasje më të lehtë në Kalanë e Prizrenit”.

Baldedaj, ndërkaq shkruan se në këtë vendim përpos që aprovohet si e bazuar ankesa e operatorit ekonomik, “anulohet njoftimi për anulimin e aktivitetit të në fjalë të prokurimit, të iniciuar nga autoriteti kontraktues /KK/ Prizren dhe lënda kthehet në rivlerësim”.

Më tej në këtë vendim thuhet “Autoriteti Kontraktues në afat prej 10 ditësh duhet ta informoj me shkrim Panelin Shqyrtues për të gjitha veprimet e ndërmarra lidhur me këtë aktivitet të prokurimit”.

 

Në këtë kontekst, Baldedaj ka shkruar se vazhdimisht ka insistuar që ky vendim i Haskukës “është i paligjshëm, dhe tash vjen dokumenti zyrtar që dëshmon se kryetari ka bërë shkelje ligjore, kur e anuloi projektin për teleferikun”.

 

“Në pikën katër të këtij vendimi thuhet se mos respektimi i këtij vendimi, detyron Panelin Shqyrtues që konform dispozitave ligjore të ndërmarrë masa ndaj autoritetit kontraktues, që në këtë rast është Komuna e Prizrenit dhe më saktësisht kryetari saj. Ndër të tjera në arsyetim thuhet edhe se kryetari i Komunës nuk ka të drejtë ta anulojë projektin e teleferikut për në Kalanë e Prizrenit”, ka shkruar ai.

 

Ndër të tjera Baldedaj, tregon se “Paneli shqyrtues konstaton se autoriteti kontraktues ka vepruar në kundërshtim me nenin 62 të LPP me rastin e anulimit të këtij aktiviteti të prokurimit, pasi që në këtë rast nuk është plotësuar asnjëra nga kushtet e parashikuara në këtë dispozitë dhe sqaron se asnjë dispozitë ligjore nuk parasheh që me vendim (ndërhyrje) të kryetarit të Komunës mund të anulohet një aktivitet i prokurimit , sepse të gjitha procedurat e anulimit të një aktiviteti të prokurimit parashihen me ligj”.

 

Asamblisti nga AAK, në fund ka theksuar se mungesa e vizionit për qytetin, mungesa e njerëzve profesionistë që përkthyer në gjuhë më të thjeshtë është mungesë e dijes për ta udhëhequr qytetin, në këtë rast u përkthye me shkelje të ligjit. “As në ta ardhmen qytetarët e Prizrenit nuk do mund të presin asgjë të mirë nga kjo qeveri pavizion dhe nga ky kryetar për të cilin Prizreni nuk është qyteti ku ai jeton” përundon Baldedaj.

Asnjë koment

Comments are closed.