04-10-2023

Histori: Pehlivanët në Opojë e Gorë në të vitet 80-ta (foto)

Fotografi Ilaz Bylykbashi, ka shpalosur disa foto nga arkivi i tij,  për Pehlivanët në Opojë e Gorë në vitet e 80-ta të shekullit të kaluar.

“Shokash dhe Lidhaz, dy degë të lojërave që ende jetojnë mes nesh, prej parahistorisë. Me ndikimin e okupatorëve para disa qindra vitesh “pollën” pehlivanllëkun, (që u “mbyll” edhe në një trevë shqiptare të Ballkanit). Zhvillimi i shoqërisë ndikoi në bashkëkohëzimin e këtyre lojërave në mundje bashkëkohore, ku garuesit shqiptar të Kosovës morën medaljet kulmore në botë!”, ka shkruar ai.

Mund të jetë një imazh i 4 persona, njerëz në këmbë dhe ambiente të jashtme

Mund të jetë një imazh i 1 person, në këmbë dhe ambiente të jashtme

Asnjë koment

Comments are closed.