17-09-2021

Ja cilat janë procedurat për të tërhequr 10 për qind nga Trusti

Shumë qytetarë e kanë pritur mundësinë për t tërhequr 10 për qind nga Trusti Pensional i Kosovës edhe pse jo t gjithë kanë çka të tërheqin. Kryeministri Avdullah Hoti tha se të gjitha ata që duhan të tërheqin përqindjen e mjeteve do të mund ta bëjnë të premten nga ora 15:00.

“Duke filluar nga e premtja e orës 15:00 do të hapet uebfaqja për të dhënë mundësinë e aplikimit të gjithë kontribuuesve të interesuar. Për rreth katër muaj do të jetë e hapur mundësia për të aplikuar”, tha Jeton Demi nga ky institucion.

Lexo Edhe:

Krimet serbe në Has: 22-vjet nga vrasja e katër anëtarëve të familjes Sylmetaj në Gërqinë

“Aplikimi bëhet përmes internetit. Dy të dhënat kryesore të cilat duhet t’i dhënë me kujdes kontribuuesit janë ‘numri personal’ dhe ‘numri i llogarisë bankare’ i kontribuuesit”, sqaroi ai për RTVD.

“Do tu kërkohet edhe një adresë e-maili dhe një numër telefoni, informacione të cilat nuk jan të obligueshme për të përfunduar aplikimin. Pas këtij hapi aplikuesi vetëm e konfirmon se sa është bilanci i 10 përqindëshit që i takon për tu transferuar në llogarinë e tij/saj dhe e shtyp butonin e aplikimit”, shpjegoi Demi.

“Ata që nuk kanë llogari të kursimit në Trust automakisht përjashtohen nga aplikimi si dhe ata të cilëve u është miratuar pensionimi”, tha Demi.

Asnjë koment

Comments are closed.