15-07-2024

Kurti i bëri thirrje të dalë në zyrën e tij në Zubin-Potok, Zeqiri i përgjigjet kryeministrit

Dje është mbajtur në katër komunat veriore referendumi për votimin pro apo kundër për shkarkimin e kryetarëve.

Procesi zgjedhor ka përfunduar pa ndonjë incident, por Komisioni qendror i zgjedhjeve e ka konfirmuar se për shkak të numrit të vogël të votuesve ka dështuar iniciativa qytetarë për të larguar kryetarët aktual në Mitrovicën veriore, Zveçan, Zubin Potok si dhe Leposaviq.

Pas numërimit të votave, kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, iu ka bëre thirrje dy kryetarëve nga PDK-ja që të dalin në zyrat e tyre komunale dhe të ushtrojnë detyrën të papenguar.

“E kryetarët e Zveçanit dhe Zubin Potokut, Ilir Peci dhe Izmir Zeqiri, bëjnë mirë që më në fund të shkojnë në zyrat e tyre dhe ta ushtrojnë në mënyrë të papenguar detyrën në objektet zyrtare të komunave të Republikës së Kosovës”, ka thënë Kurti.

Ndërsa, kryetari i Zubin Potokut, Izmir Zeqiri, në një prononcim për IndeksOnline, ka thënë se për shkak të renovimeve që janë duke u bëre në komunë e kanë pasur të pamundur që të ushtrojnë detyrën e tyre në zyrat komunale.

Por, premtoj që se shpejti, posa të kryhen renovimet do të dalin në zyre.

“Do të dalim po, një pjesë e zyrës është në funksion që punon por, pjesa tjetër duhet disa renovime, të dyert dhe disa pjesë tjera sepse ka thyerje për shkak të intervenimit, por gradualisht, kati i parë tashmë veç ka filluar. Ne do të jemi në zyre gjithë andej ku është e nevojshme, natyrisht se edhe atje i kemi zyrat”, ka thënë Zeqiri

I pyetur se nëse janë renovimet kanë qenë arsyeja kryesore që nuk kanë dal në objektin e komunës, Zeqiri u shpreh “absolutisht që renovimet, sepse ne ishim dal edhe më përpara, proceduralisht ne i kemi në plan të renovimit, por se shpejti do të funksionalizohet e gjitha”, theksojë Zeqiri.

Asnjë koment

Comments are closed.