19-04-2024

Në Bllacë të Suharekës përkujtohen dëshmorët

Në këtë manifestim përkujtimor kryetari i Komunës, Bali Muharremaj, ka mbajtur një fjalë rasti me ç’rast ka përshëndetur të pranishmit dhe familjarët e dëshmorëve të këtij fshati, duke vlerësuar se ky vend i ka dhënë shumë çështjes kombëtare.

 

“Bllaca ka dhënë figura historike e folklorike, në periudha të ndryshme kohore. Ajo sakrifikoi deri në vetëflijim në rrugëtimin e lirisë”, ka thënë ai.

Folësit kanë vlerësuar se dëshmorët e UÇK-së janë historia më e re e vendit.

 

Me këtë rast në program janë kënduar kushtuar dëshmorëve dhe valle burimore shqiptare si dhe recitale nga nxënësit e fshatit Bllacë.

 

Asnjë koment

Comments are closed.