08-08-2022

Regjistrohet temperatura mbi 40 gradë C në Ballkan për sivjet

Mostari në Bosnjë dhe Hercegovinë dje ka regjistruar temperaturën 41 gradë Celsius. Ky qytet njihet se një ndër qytetet më të nxehta në Ballkan dhe Evropë.

Vala e fortë e nxehtësisë verore ka përshirë Ballkanin dhe temperatura mbi 35 gradë Celsius janë regjistruar në Slloveni, Kroaci, Shqipëri, Serbi, Mal të Zi, Maqedoninë Veriore etj.

Mund të jetë një imazh i teksti

Kjo valë nxehtësie në rajon pritet të zgjasë edhe disa ditë, por priten edhe shtrëngata lokale e me breshër.

Më të rrezikuara nga shtrëngatat e fuqishme me breshër janë disa vise të Sllovenisë, Kroacisë, Bosnjës dhe Serbisë duke mos përjashtuar edhe Kosovën, veriun e Malit të Zi dhe Maqedoninë Veriore. /GS

Lexo edhe:

Prizren: Publikohen disa “parregullsi” gjatë përzgjedhjes së drejtorëve të shkollave

Asnjë koment

Comments are closed.