23-09-2020

Vrau 51 myslimanë në xhamitë në Zelandë të Re, nesër merret vendimi për dënim

Personi që vrau 51 besimtarë myslimanë në dy xhami në Zelandën e Re, do të dënohet të hënën, më 24 gusht, pasi përhapja e pandemisë ka pamundësuar procesin e gjykimit të rregullt ndaj tij.

Brenton Tarrant akuzohet për 51 vrasje, 40 tentim vrasje dhe për kryerje të aktit terrorist.

Profesori Haskuka e bëri “lëmsh” arsimin në Prizren

Australiani Tarrant do të dënohet pasi t’i lejohet të deklarohet në gjyq.

Gjykata do të mund të vendosë për burg të përjetshëm, bazuar në veprën e kryer dhe ligjet në Zelandën e Re, raporton Reuters.

Sulmi ishte më vdekjeprurësi në Zelandën e Re ndonjëherë dhe menjëherë kishte nxitur ndryshimin e ligjit i cili ndaloi përdorimin e armëve gjysmëautomatike me synimin që sulme të tilla të mos përsëriteshin.

51 persona u vranë gjatë sulmit i cili u transmetua direkt në Facebook, më 15 mars të vitit 2019.

Asnjë koment

Comments are closed.