17-06-2024

Zvicra miraton tarifa më të larta për vizat Shengen

Zvicra ka ecur në përputhje me ndryshimet e Bashkimit Evropian në aplikimet për vizë Shengen që do të rrisin kostot për të rriturit dhe fëmijët e moshës midis gjashtë dhe 12 vjeç.

Edhe pse Zvicra nuk është një shtet anëtar i BE-së, ajo është pjesë e zonës Shengen, duke e detyruar atë të miratojë procedurat e reja, të cilat kanë për qëllim që vendet e tjera të riatdhesojnë azilkërkuesit e dështuar.

 

Nga 2 shkurti 2020, kostoja e marrjes së vizës për zonën Shengen për të vizituar Zvicrën do të rritet nga 60 në 80 € (CHF65 në CHF92) për të rriturit.

 

Pagesa për të mitur midis moshës 6 dhe 12 vjeç do të rritet edhe më ashpër: nga 5 në 40 €.

Por ndryshimet premtojnë gjithashtu se do ta bëjnë atë më efikas dhe më të shpejtë marrjen e një vize.

Do të jetë e mundur të paraqisni aplikime gjashtë muaj para se të bëni një udhëtim në vend të tre muajve aktual. Do të ketë gjithashtu një mundësi për të plotësuar aplikimet në mënyrë elektronike.

Vizat me shumë hyrje me një periudhë vlefshmërie më të gjatë do të lëshohen për një periudhë deri në pesë vjet, në vend se kufizimi aktual një vjeçar. Kjo do të lehtësojë barrën administrative për udhëtarët e rregullt, deklaroi qeveria zvicerane.

Vendet jashtë zonës Shengen do të monitorohen nga Komisioni Evropian se si ata pranojnë ripranimin e shtetasve të tyre që janë refuzuar si azilkërkues. Ato vende që nuk përmbushin pritjet mund të përballen me tarifa më të larta dhe të presin më gjatë për viza Shengen, shkruan Swissinfo, përcjell Albinfo.ch.

Asnjë koment

Comments are closed.