20-06-2024

70 mijë euro një kilogram ari në Kosovë, sa një banesë

Një gram i arit në vend aktualisht ka arrit në 60-55 euro.

Këtë e ka thënë për Indekisonline, kryetari i Shoqatës së Artarëve, Enver Pakashtica, i cili ka theksuar se kilogrami i arit ka arrit çmimin 70 mijë euro.

Sipas tij edhe lëvizja e të rinëve është një ndër faktorët që ka ndikuar në rënien e blerrejs së arit.

“Qajo kategori, qajo gjeneratë që duhet mu matu e që duhet me ble aria ta veç dalin po kërkojnë një jetë dhe punë më të mirë..E qajo moshë që martohen që fejohen, ata kanë potencial kanë ecë.. ka ndiku edhe ajo.   Ndërsa luftërat, krizat politike po e lëvizin edhe çmimin e arit. Një krizë diku kudo qoftë ajo e lëviyë çmimin e arit ka ngritje të arit”, tha Pakashtica.

Asnjë koment

Comments are closed.