24-05-2024

Arrestohet 3 persona të dyshuar për mashtrim me viza për Gjermani

Policia ka realizuar planin operativ të koduar ‘Vizat’, ku ka arrestuar tre të dyshuar, të cilët kishin mashtruar shumë qytetarë duke u premtuar viza punë në Gjermani.

Sipas Policisë, të dyshuarit në vitin e shkuar, qytetarëve u kishin premtuar punë kundrejt pagesave të parave në faza të ndryshme.

Komunikata e plotë:

Policia e Kosovës, konkretisht Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit në Prishtinë, me datë 24 janar 2020 ka realizuar planin operativ të koduar ‘’Vizat’’.

Pas dyshimeve të bazuara në përfshirjen e disa personave të dyshuar në një bashkëpunim me një person tjetër në Gjermani, gjatë periudhës kohore janar-maj të vitit 2019, të njëjtit ju kanë premtuar qytetarëve të Republikës së Kosovës punësim në profesione të ndryshme, e kryesisht në fushën e ndërtimtarisë në shtetin e Gjermanisë, ku në këmbim të kryerjes së këtyre shërbimeve, qytetarët duhet të paguanin shuma të parave në faza të ndryshme (në fazën e aplikimit, fazën e sigurimit të kontratës së punës, si dhe fazën e fitimit të të drejtës për vizë).

Me këtë rast, Policia e Kosovës gjatë fazës së hetimeve, ka aplikuar masat e nevojshme të hetimit të fshehtë, me ç’rast janë mbledhur dëshmitë nga personat e dyshuar.

Personat e dyshuar të arrestuar janë :

I.B.       viti i lindjes  1983                M/Shqiptar
Sh. B.   viti i lindjes  1952                M/Shqiptar
E. P.     viti i lindjes  1996                M/Shqiptar

Në lidhje me rastin janë sekuestruar para në vlerë prej 700 (shtatëqind) euro si dhe 3 (tre) telefona mobil, të cilët do të shërbejnë si prova materiale përgjatë procedurave.

Ndërsa me urdhër të prokurorit, personat e dyshuar të arrestuar dërgohen në mbajtje për 48 orë. /GazetaePrizrenit.net /

 

Asnjë koment

Comments are closed.