04-10-2023

Kult/ Arsim

Kërkohet rivarrimi i eshtrave të Ymer Prizrenit

Ilir Gashi, anëtar i Kuvendit të Komunës së Prizrenit, kërkoi rivarrimin e eshtrave të patritotit dhe të njërit nga udhëheqësit e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit (LSHP), Ymer Prizrenit, në oborrin […]

Fëmijët e AKV “Lidhja e Prizrenit ” kthehen me çmim special nga Turqia

Ansambli i Këngëve dhe Valleve  “Lidhja e Prizrenit ” nga Prizreni është kthyer me çmim special nga Festivali ndërkombëtarë i fëmijëve, që u mbajt në Sariyer të Turqisë. Në festivalin […]

Shaqir Cervadiku lanson këngën kushtuar heroit Fadil Vata (Video)

Këngëtari Shaqir Cervadiku ka lansuar këngën më të re, të cilën ia ka kushtuar heroit të Kosovës, Fadil Vata. Kjo këngë pasqyron realitetin e heroit Vata. Fadil Vata ka lindur […]

Paralajmërohet shënim madhështor i 140 vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit

140 vjetori i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, sivjet do të shënohet në mënyrë madhështore, ndërsa pos autoriteteve më të larta të Shqipërisë e Kosovës, pritet të marrin pjesë edhe ata […]

Prizreni qytet historik

Qyteti i Prizrenit është i njohur që nga antikiteti, si një vend unik në Ballkan, për vlerat e trashëgimisë kulturore, të civilizimeve dhe religjioneve të ndryshme. Falë pozitës së favorshme […]

Prizren: Shtëpia ku kulmon arkitektura folklorike

Shtëpitë monumentale janë pa dyshim aset i rëndësishëm që Prizreni të marrë e të mbajë epitetin e më të bukurit vend në Kosovë. E në mesin e tyre shkëlqim të […]

Origjina etnike, biografia dhe ndryshimi i emrit e mbiemrit të Migjenit

Bota dhe kritika letrare shqiptare e kohës kur jetoi dhe shkroi me dëshirën e tij në gjuhën shqipe, shkrimtari Millosh Nikolla, megjithëse kishte shkruar pak si sasi, e mirëpriti, e […]