29-11-2022

Prizren: Hashima në Lumbardhi

Fondacioni Lumbardhi më 7 shtator sjellë koncertin e Hashima, në Kino Lumbardhi në Prizren me fillim nga ora 21:00, shkruan KultPlus.

Hashima është një kuartet i jazz-it nga Beogradi që kombinon përvojat e ndryshme muzikore në një aventurë të re që është pak vështirë të përcaktohet në mënyrë stilistike. Midis muzikantëve që i frymëzojnë jane: Wayne Shorter, Vasilije Mokranjac, Igor Stravinsky.

Poetika e tyre bazohet në filmat dhe literaturën evropiane, të cilat janë ndërthurur në mënyrë sublime me thelbin e muzikës së tyre origjinale duke i dhënë asaj një karakter programatik. Temat e kompozimeve të Igor Mishkoviqit kryesisht përbëhen nga motive muzikore që janë zhvilluar plotësisht me anë të aranzhimeve dhe improvizimeve të lira, pa u kufizuar nga zhurma ose miniaturat delikate lirike. Te bendi mblidhen katër instrumente dhe ndjeshmëri të ndryshme, të zhveshura nga tiparet tradicionale stilistike, përmbajtja e saj e frymëzuar nga ishulli i larguar i braktisur në Japoni – Hashima.

Sponsor të këtij koncerti janë Raiffeisen Bank dhe Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës. Hyrja do të jetë 2 EURO, dhe koncerti do të fillojë në orën 21:00. /

Asnjë koment

Comments are closed.