15-07-2024

Sa është jetëgjatësia mesatare në Kosovë, çka thotë raporti i Bankës Botërore?

Banka Botërore ka  publikuar me një raport lidhur me jetëgjatësinë e popullsisë në botë, ndërsa nga të dhënat për Ballkanin Perëndimor, Kosova qëndron e para për jetëgjatësinë e popullit të saj.

Sipas të dhënave të grumbulluara nga Banka Botërore e që i referohen zyrave kombëtare të statistikave jetëgjatësia mesatare e pritur në Kosovë është 80 vjet.

Nga këto të dhëna del se, jetëgjatësia mesatare e pritur në Kosovë është 80 vite, apo rreth 4-5 vite më e lartë sesa mesatarja e shteteve tjera të Ballkanit Perëndimor.

Në raportin “Perspektivat e Popullsisë Botërore: Rishikimi 2022”, Kosova prin me jetëgjatësinë mesatare të pritur që është 80 vjet.

Pas Kosovës, vjen Shqipëria me 77 vjet, Mali i Zi me 76, Bosnja dhe Hercegovina me 75, Serbia 75 dhe Maqedonia e Veriut me 74 vjet.

Asnjë koment

Comments are closed.