30-05-2024

KFOR-i publikon pamje të ushtarëve britanikë duke patrulluar përgjatë kufirit Kosovë -Serbi

KFOR ka njoftuar se ushtarët britanikë kanë kryer patrulla përgjatë kufirit Kosovë- Serbi dhe se kanë ofruar asete inxhinerike për të ndihmuar në përmirësimin e sigurisë në një shkollë lokale në Kosovë.

KFOR thotë se njësia u mobilizua pas rritjes së tensioneve në Kosovë, me qëllimin që të përmbushet mandati i tij.

“Ushtarët britanikë nga Forca Rezervë Strategjike e #NATO-s, kryejnë patrulla përgjatë vijës kufitare Administrative dhe ofrojnë asete inxhinierike për të ndihmuar në përmirësimin e sigurisë në një shkollë lokale në Kosovë. Njësia u mobilizua pas rritjes së tensioneve në Kosovë, me qëllim të sigurimit të aftësisë së #KFOR-it për të përmbushur mandatin e saj për mbajtjen e një Mjedisi të Sigurt dhe të Sigurt për të gjitha komunitetet në Kosovë.”

Britani ka dërguar rreth 200 trupa shtesë në Kosovë pas sulmit terrorist të 24 shtatorit në Banjskë. Përveç saj, ushtarë shtesë ka dërguar edhe Rumania.

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe autokombajnë

Asnjë koment

Comments are closed.