22-07-2024

Duda Balje shprehet e lumtur pas heqjes së vizave mes Kosovës dhe Bosnjës

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, Duda Balje, është shprehur e lumtur pasi u vendos që në mes të Kosovës dhe Bosnjës dhe Hercegovinës të hiqen vizat.

Njoftimi i plotë:

Ne takimin e Ministrave të Ballkanit Perëndimor në Berlin vendoset liria e levizjes vetem më letërnjoftime midis gjashtë vendeve dhe për njohjen reciproke të diplomave universitare dhe kualifikimeve profesionale, duke hedhur një hap drejt anëtarësimit në BE.

Kjo nënkupton që Kosova dhe Bosnja do t’ia heqin vizat njëra-tjetrës.

Marrëveshjet do të nënshkruhen zyrtarisht në një Samit të Ballkanit Perëndimor në Berlin në nëntor.

Jam e lumtur që përpjekjet e mia si deputete e Kuvendit të Kosovës kanë qenë të vazhdueshme që mes Kosovës dhe Bosnjës të hiqen vizat dhe të liberalizohet levizja e lirë e qytetarëve tanë.

Na sastanku ministara Zapadnog Balkana u Berlinu utvrđena je sloboda kretanja samo uz ličnu karatu između šest zemalja i međusobno priznavanje univerzitetskih diploma i stručnih kvalifikacija, čime se čini korak ka članstvu u EU.

To znači da će Kosovo i Bosna i Hercegovina jedno drugom ukinuti vize.

Sporazumi će biti zvanično potpisani na samitu Zapadnog Balkana u Berlinu u novembru.

Srećna sam što su moji napori kao poslanice u Skupštini Kosova bili kontinuirani na putu ukidanja vize između Kosova i Bosne i Hercegovine.

Asnjë koment

Comments are closed.